Klantenservice

Het serviceteam van Skytools heeft jarenlange ervaring in het werken met professionele drones, gimbals, sensoren en randapparatuur. Wij delen onze ervaringen graag met andere professionals en denken in oplossingen. Is uw materiaal defect, werkt het niet op locatie of wilt u vervangend materiaal? Skytools helpt u zo snel mogelijk weer operationeel te worden.
Ook voor vragen over producten, de werking ervan en de compatibiliteit tussen verschillende materialen kunt u bij Sktools terecht. Ons ervaren serviceteam kan uw vragen vaak telefonisch beantwoorden, maar u kunt ook een afspraak maken om samen met het serviceteam te zoeken naar oplossingen.

Bij Skytools hechten we veel waarde aan een goede en betrouwbare service en streven ernaar om voor elk probleem een oplossing te vinden. Om de kwaliteit van onze service te waarborgen werken wij uitsluitend voor bedrijven en organisaties die in het bezit zijn van de juiste licenties om commercieel en/of professioneel gebruik te maken van drones.

Neem contact op met ons serviceteam, of maak een afspraak!

Skytools, your partner in the sky

 

Contact
info@skytools.com
+31 (0)186 604 497

 

Sales
sales@skytools.com
+31 (0)186 604 497

 

Ready-To-Fly Drones

Drones die bij Skytools zijn aangeschaft en voorzien zijn van een Bewijs van Inschrijving (BvI) en en (ontheffing) Speciaal Bewijs van Luchtwaardigheid (S-BvL) zijn volgens de wettelijke kaders getest en gecertificeerd. Mocht er toch iets zijn met uw toestel binnen 6 maanden na aankoop, dan kunt u het materiaal retourneren. Wij zullen onderzoeken of het toestel defect is geraakt doordat deze ondeugdelijk is of dat deze defect is geraakt door misbruik van het materiaal. Wanneer is gebleken dat het product ondeugdelijk is, zullen wij uw defecte materiaal vervangen voor nieuw materiaal of uw defecte materiaal repareren.
Indien uw drone onherstelbaar beschadigd raakt als gevolg van een crash, dan zal uw drone naar de fabrikant worden gestuurd voor onderzoek. Indien blijkt dat uw drone door een technisch defect is gecrasht, heeft u recht op een vervangend toestel of een reparatie. Skytools hanteert te allen tijde de uitkomst van het onderzoek van de fabrikant.

 

Garantie

Als klant heeft u recht op een deugdelijk product. Mocht het toch voorkomen dat uw product defect is geraakt binnen 6 maanden na aankoopp, dan zullen wij een onderzoek instellen naar het defect. In de meeste gevallen zullen wij het product naar de fabrikant sturen. Indien het defect veroorzaakt blijkt te zijn door een defect vanuit de fabrikant dan heeft u recht op een reparatie van het product of een vervangend product. Indien uit onderzoek blijkt dat het defect is veroorzaakt door misbruik van het materiaal, dan heeft u geen recht op vervangend materiaal of gratis reparatie.